Войти на сайт
Логин:
პაროლი:
რეგისტრაცია  :  დაგავიწყდა პაროლი?  :  დახურვა
Рекомендуем так же посмотреть фильмы и не забудьте о шаблоны dle на нашем ресурсе скачать аниме у нас на портале
ჩვენს შესახებ მოგვწერეთ კონტაქტი

ბოსტნეულის დამუშავების რომელი მეთოდია უფრო სასარგებლო

თარიღი : 30-01-2016, 13:19 | კატეგორია: ახალი ამბები, სხვადასხვა   
topnews.com.ge
ექსპერიმენტის საფუძველზე სპეციალისტები გვირჩევენ ბოსტნეული ზეითუნის ზეთში შევწვათ და უარი ვთქვათ ხარშვაზე. ამგვარი მეთოდით მომზადებისას, კერძში იზრდება ანტიოქსიდანტების და ფენოლის შენაერთების კონცენტრაცია. აღნიშნულ შენაერთებს შეუძლია კიბოს, დიაბეტის, მაკულარული დეგენერაციის განვითარების შეჩერება.

ექსპერიმენტის ფარგლებში მომზადდა 120 გრამი კანგაცლილი კარტოფილი, პომიდორი, ბადრიჯანი და გოგრა. გამოიყენებოდა დამუშავების სამი მეთოდი: შეწვა, ხარშვა და თერმული დამუშავება წყლითა და ზეითუნის ზეთით. მეცნიერები აფიქსირებდნენ ტენიანობას, ცხიმს, მშრალ ნივთიერებებს, ფენოლებსა და საერთო ანტიოქსიდანტურ მოცულობას.

აღმოჩნდა, რომ ზეითუნის ზეთი, წვის დროს ზრდიდა ცხიმისა და ანტიოქსიდანტების დონეს. ზეითუნის ზეთის ყველა სასარგებლო თვისება გადავიდა ბოსტნეულში, თუმცა კერძის კალორიულობა გაიზრდა. ხარშვის დროს კი, ბოსტნეულში არსებული ყველა სასარგებლო ნივთიერება გადადის წყალში, ამიტომ ბოსტნეულის ბულიონი თავისთავად საკმაოდ სასარგებლოა.

mkurnali.ge


ნანახია: 1643-ჯერ

მსგავსი სიახლეები
ასეთ დასკვნამდე მივიდნენ ბრიტანელი მეცნიერები, რომლებმაც ბრონქული ასთმითა და ფილტვების სხვა პათოლოგიით დაავადებული 2,5 ათასი
იტალიელმა მეცნიერებმა მრავალწლიანი კვლევით აჩვენეს, რომ ასაკოვანი პირები, რომლებიც რეგულარულად მიირთმევენ შოკოლადს, ბევრად უფრო
კოფეინი აჩქარებს მეტაბოლიზმს.
შრომის უნარს ზრდის ახლად გამოწურული ბროწეულის წვენი, რომლის სასარგებლო თვისებებს განსაზღვრავს მასში შემავალი მაგნიუმი, კალიუმი,

ამინდი